-
הזירות פתוחות והמציאות שברירית, אך ישראל חוזרת להתמודדות כמעצמה אזורית.
-
דווקא כשהמשק במדינה מראה סימני התאוששות, אנקרה נכנסה לסחרור פוליטי שאינה יודעת כיצד תצא ממנו. אם נשיא טורקיה לא יחשב היטב את צעדיו הבאים, הוא עלול למצוא את עצמו במשבר שיגרור מאזן כוחות אזורי חדש, והפעם לרעתו. לישראל, מנגד, זה ייתן סיבה טובה לחייך.
-
היעד העיקרי של ישראל הוא למנוע את היווצרותו מחדש של איום ביטחוני כלפיה מדרום לבנון • כך היא גם תפעיל את כוחה, ולא תסתפק במאמציהם של גורמים חיצוניים.
-
עדויות בשטח מגלות שהארגון מתקשה להעביר כסף לשיקום הכפרים ההרוסים במדינה, אך בינתיים המשכורות משולמות כרגיל. על אף המשך ניסיונותיה של ישראל למנוע את התחמשות הארגון, כלפי חוץ אנשיו בטוחים: הסתדרנו בעבר, ונסתדר בעתיד.
-
הלוייתו של מזכ"ל חיזבאללה לשעבר היתה למעשה מפגן כוח של חיזבאללה, שמבקש להעביר ליריביו ואויביו מגוון מסרים, בצל המהלומה חסרת התקדים שספג מישראל • בהיעדר דמות שמתקרבת לכישוריו, כפי שבטהראן בעצמה הודו, חיזבאללה זקוק לנסראללה כדי לקדם את שאיפתו.
-
שלוש אופציות בעזה: הארכת שלב א', כניסה לשלב ב' או חידוש הלחימה * החזון ליום שאחרי: האם תכנית טראמפ או היוזמה הערבית?
-
ההתמודדות עם מאמצי חיזבאללה להתחמש ולהתעצם מציבה אתגר ממשי לישראל על מפקדי צה"ל לדעת שישראל מוכנה להסתכן בהסלמה כתוצאה מתגובה נחושה, ובלבד שלא לחזור להכלה.
-
עם כניסתו המחודשת לבית הלבן, מתחים ישנים-חדשים עומדים במוקד היחסים בין טראמפ לארדואן. על אף שהשניים התגאו ב"חברות המקצועית" שלהם בעבר – הסוגייה הפלסטינית, הזירה הסורית וקשרי טורקיה-קטאר מהווים אקדח טעון, כשהקנה מופנה כלפינו.
-
בניגוד להצעות לאפשר לתושבי עזה להגר למצרים או לירדן, שעלולות ליצור בעיות ביטחוניות חדשות בגבולות ישראל, קטאר עשויה להיחשב כיעד מפתיע – וכפתרון צודק: מדינה עשירה, מרוחקת מספיק, ובעלת שטח עצום שיכול להכיל את כל תושבי הרצועה • האם טראמפ יכול למצוא אפשרות טובה יותר?
-
דברי חמינאי למשלחת חמאס על הצורך לשיקום עזה לא משאירים מקום לספק לגבי שאיפתו לחדש את תשתיות ארגון הטרור. על אף שהמנהיג העליון מכחיש זאת – בטחונה של איראן מתבסס מאוד על ציר זה. אם המדינה וארה"ב לא ימנעו מכח קודס לפעול, אנו עלולים לאפשר מתקפת טבח נוספת.