מרכז וורמסר לחוסן ישראלי במכון משגב מקדם יוזמות, מחקרים והמלצות מדיניות שמטרתם הבטחת החוסן, העצמאות, העוצמה והשגשוג של מדינת ישראל. בנוסף, המרכז מקדם מדיניות להתמודדות עם הקיצוניות הפלסטינית והאיסלאמיסטית המאיימת על חוסנה וביטחונה של ישראל.
המרכז מפרסם מחקרים חדשניים וניירות מדיניות, מגבש המלצות לפעולה עבור מקבלי ההחלטות, מעשיר את השיח הציבורי והתקשורתי, מארגן דיאלוגים אסטרטגיים, ומקדם צעדים קונקרטיים לחיזוק החוסן הישראלי.
המרכז מתמקד בתחומים הבאים:
- עצמאות, שת"פ וחוסן ביטחוני.
- משאבים חיוניים, חוסן אנרגטי ושימור שרשראות האספקה.
- חוסן חברתי, אינטגרציה וגיוון בהשקפות עולם.
- דה-רדיקליזציה ומאבק בקיצוניות.
את המרכז מובילים ד"ר עדי שורץ ודייוויד וורמסר.
מוזמנים לקרוא פרסומים קודמים של מכון משגב בתחום זה.
-
מתווה חדש לעתיד הרצועה: מפירוז והכרעה צבאית ועד תוכניות חינוך ופיתוח כלכלי בסגנון האמירויות. הצלחת הפיילוט בצפון הרצועה היא המפתח למזרח תיכון חדש.
-
המלחמה האחרונה של ישראל בעזה, שהחלה במתקפה חסרת תקדים ב-7 באוקטובר 2023, מסמנת נקודת מפנה היסטורית, שבה נחשפה חולשתה של תפיסת הביטחון האידאליסטית שאפיינה את המערכות הביטחוניות שלנו בשנים האחרונות. …
-
ברחבי העולם פרושים מאות אלפי ק"מ של כבלי תקשורת, וגם ישראל מסתמכת עליהם במידה ניכרת, כשכל פגיעה יכולה לגרום נזק אדיר. הגיאוגרפיה משחקת לטובתנו, אבל ההתפתחויות הטכנולוגיות מתקדמות, וישראל צריכה לעמוד על המשמר, כשברקע חבלות מכוונות בכבלים כאלה ברחבי העולם.
-
לקריאת המאמר במלואו מאמר זה מתמודד עם השאלה מהי תפיסת הביטחון המתאימה למדינת ישראל בעת הזו, כאשר היא נכנסת לרבע־המאה הרביעי של קיומה ובייחוד לנוכח מאורעות ה־7 באוקטובר 2023 והמלחמה …
-
תחנות כוח גרעיניות נבנות במצרים ובטורקיה, ואיראן והאמירויות כבר נהנות מאנרגיה גרעינית במשק החשמל. ישראל לא יכולה להשתתף בחגיגה בינתיים, ואולי עליה לחפש פתרונות דווקא בים.
-
התביעות האמריקניות באות על רקע המצוקה של המועמדת האריס לקראת הבחירות לנשיאות. בסיטואציה זו מדינת ישראל יכולה להרשות לעצמה לגלות "נדיבות" מול הממשל ולהיענות לתביעותיו ככל הניתן. לא תהיה לכך השפעה רבה על תמונת המלחמה הקיימת.
-
עיקרים היחסים המיוחדים עם ארה"ב היו ונותרו עמוד תווך בתפיסת הביטחון הישראלי. כספי הסיוע הצבאי שישראל מקבלת מאז שנות ה-70' מהווים מרכיב מרכזי במערכת יחסים זו, אך היא אינה מסתכמת …
-
יש צורך קריטי בחיזוק הקיימוּת הביטחונית של ישראל, קרי, בהבטחת זמינותם של האמצעים הנחוצים – ובכלל זה מצבת הכוחות הנחוצה וכן הכלים והמתכלים הצבאיים הנחוצים – כדי להשיג את יעדי האסטרטגיה הצבאית הלאומית עד תומם.
-
הצהרת הבית הלבן נגד ישראל גררה גינויים מבית ומחוץ, שאילצו אותו לבצע פניית פרסה. ישראל יצאה מהתקרית מחוזקת מול האמריקנים.
-
בטווח הקצר – חובה להמשיך בפעולה ברפיח מייד ולהדגיש כיצד החלטת הממשל פוגעת באינטרסים של שתי המדינות. בטווח הארוך יש לפעול כדי לצמצם את התלות הישראלית בחימוש אמריקאי.