ניצחון טראמפ – הזדמנות לשינוי היסטורי, וכדאי שיתחיל בזירת האו"ם

ניצחון טראמפ – הזדמנות לשינוי היסטורי, וכדאי שיתחיל בזירת האו"ם

ארה"ב חייבת לחזור ולהפעיל את קמפיין ה"לחץ המקסימלי" על איראן שיזם בעבר טראמפ • אך הפעם הלחץ הכלכלי חייב להיות מלווה באיום צבאי ובהצבת יעד ברור להחלפת משטר הרשע בטהרן.

image_pdfimage_print

הניצחון המדהים והמובהק של דונלד טראמפ מייצר הזדמנות לחולל שינוי היסטורי במזרח התיכון ובעולם כולו, ולחזק את ישראל בזירה הבינלאומית.

במהלך שנותיי כשגריר ישראל לארה"ב ולאו"ם, ראיתי מקרוב כיצד הבדלי הגישות בין ממשלי טראמפ וביידן השפיעו על הביטחון הלאומי של ישראל.

אכן, הנשיא ביידן ראוי לתודה והערכה על הסיוע הצבאי וההגנה על ישראל במוסדות האו"ם, אולם אין מנוס מלהכיר בכך שממשל ביידן שגה קשות בלחצים שהפעיל על ישראל ובביקורת הפומבית הרבה עלינו. טעויות אלו הקשו על השגת יעדי המלחמה, נטעו תקווה בלב אויבינו והרחיקו את סיום הלחימה, השבת החטופים ואת הסיכוי לקדם שלום אזורי.

בחירתו מחדש של טראמפ, שכבר הוכיח שהוא פתוח לחשיבה ויוזמות פורצות דרך, מאפשרת לבצע תיקון ומפנה אסטרטגי.

לחזור ללחץ

לפני הכל נדרש שינוי דרמטי באוזלת היד של ממשל ביידן כנגד "ראש התמנון" – איראן. ארה"ב חייבת לחזור ולהפעיל את קמפיין ה"לחץ המקסימלי" על איראן שיזם בעבר טראמפ, אך הפעם הלחץ הכלכלי חייב להיות מלווה באיום צבאי ובהצבת יעד ברור להחלפת משטר הרשע בטהרן. זהו המפתח ליציבות ביטחונית במזרח התיכון ולקידום "שלום חם" בין ישראל למדינות האזור.

לצערנו, הרצון העז שהפגין ממשל ביידן לחזור להסכם הגרעין עם איראן והתעקשותו על הפרידגמה הישנה ביחס לסוגיה הפלשתינית הובילה לתוצאות הפוכות. הפלשתינים התבצרו בסרבנותם והמשיכו להסית לטרור ולממן אותו. חמאס וחיזבאללה קיוו שהלחץ האמריקני להביא לסיום המלחמה יגרום לישראל לוותר על יעדיה וכתוצאה מכך מדינות האזור, בהן אפילו כאלה שחתמו איתנו על "הסכמי אברהם", החלו לפקפק ב"חימום היחסים" עם ישראל. לא במקרה, אף מדינה ערבית נוספת לא הצטרפה למעגל השלום בתקופת ממשל ביידן.

אין לי ספק שהנשיא טראמפ יפעל אחרת. כמי שנרתם בעבר לסייע למאמצי ראש הממשלה בנימין נתניהו ונקט צעדים משמעותיים כמו הכרה בריבונות מרוקו במערב סהרה – זאת כדי לתמרץ מנהיגים ערבים לנרמל יחסים עם ישראל – אני מאמין שחזרת ממשל טראמפ להפעיל לחץ על איראן, בשילוב תמריצים ישירים למדינות האזור, תקרב אותנו מאוד להסכם שלום עם סעודיה ואחריה עם מדינות מוסלמיות רבות נוספות.

טראמפ אמנם הצהיר במהלך הקמפיין שהוא שואף לסיום מהיר של מלחמות, אך אני בטוח שהוא ואנשיו מבינים היטב שסיום המלחמה בעזה ובלבנון מחייב את הבסת חמאס וחיזבאללה והחזרת ההרתעה ההישראלית, אחרת נהיה נידונים למלחמות חוזרות ונשנות באזורנו. טראמפ מבין שרק ניצחון מובהק של ישראל יביא ליציבות ושקט לאורך זמן. 

מבנה מעוות ושמו האו"ם

השינוי הגדול לו אני מייחל ושניתן להשיגו בעידן טראמפ הוא בזירת האו"ם. אויבי ישראל הבינו, שלאור הקושי לנצח אותנו בשדה הקרב, הם יכולים לנצל את המבנה המעוות של האו"ם כדי לבלום את ישראל ולהביך את ארה"ב.

האו"ם וארגוניו – בהם מועצת זכויות אדם, בית הדין בהאג, אונר"א ועוד – הידרדרו לשפל חסר תקדים והפכו לנשק בידי ארגוני הטרור.

הנשיא טראמפ אינו חסיד עיוור של "מולטילטרליזם" בכל מחיר. הוא כבר קיצץ בעבר לחלוטין את תקציב אונר"א, כאשר השתכנע שהארגון מנציח את הסכסוך ולא פותר אותו. כעת עלינו לשכנע את הנשיא טראמפ שארה"ב, כמממנת הגדולה ביותר של האו"ם, צריכה לחדול לחלוטין מלהמשיך ולהעביר בכל שנה כ־19 מיליארד דולר לארגון שאיבד את דרכו וערכיו עד שיבוצעו בו הרפורמות הנדרשות. שינוי כזה, יחולל תפנית עולמית שתשפיע ותחזק גם את מעמדה הבינלאומי של ישראל.

דילוג לתוכן