-
השלטון בקטאר עובר בירושה בין הגברים של משפחת אל־ת'אני. ב־2021 נעשה שם צעד חריג של דמוקרטיזציה מוגבלת, אך הוא לא חזר על עצמו. האמירות הקטנה נתפסת היום כעוינת לישראל, אולם בעבר היא הייתה הראשונה במפרץ שכוננה עימנו יחסים
-
מה משותף לקונגו, אוקראינה, רצועת עזה וסודאן? ובכן, מאמצי הגישור של קטאר. מה מניע את האמירות המפרצית לתווך בין אויבים, אילו רווחים היא מפיקה מכך, וכיצד ישראל צריכה לפעול בעניין?
-
איראן מגבירה מאמצי ההשמדה, מפיתוח גרעיני ועד למימון ארגוני טרור • חמינאי קרא לאחרונה לתאם פעולות צבאיות נגד ישראל, בעוד גורמים שמרניים קראו לפלישה קרקעית לישראל מהגולן • אנחנו חייבים ללכת על ראש הנחש ולא להסתפק בפגיעה במערך השלוחים.
-
מתקפות ישראל פוגעות ביכולתו של חמאס לשלם לפעיליו. זהו סימן חיובי לישראל, לצד המשך המחאות נגד ארגון הטרור בעזה
-
איראן משתמשת במו"מ הישיר מול ארה"ב כדי לשפר את מצבה האסטרטגי. תוך כדי, היא שומרת על יכולות העשרה ומאותתת שהיא מוכנה לפרוץ לגרעין בעתיד. במקביל, מדינות האזור משנות כיוון ומחפשות ביטחון בדרכים חדשות.
-
חידוש הלחימה והכבדת המצור הכלכלי ברצועת עזה אמנם הגבירו את הלחץ על חמאס, אך עדיין לא מכופפות אותו להסכים להצעה הישראלית. אם ישראל עדיין רואה בהפעלת לחץ את הדרך המועדפת להשגת עסקה, נכון לשלב מהלכים שיהפכו אותו לאפקטיבי.
-
נפילת משטר אסד והשתלטות החזיתות האסלאמיות בהנהגת אלג'ולאני על סוריה בסיוע טורקיה, מסמנת נקודת מפנה במערך הכוחות וההשפעה האזוריים. אי היציבות מזמינה בהכרח את העמקת ההתערבות של השחקנים האזוריים, כשטורקיה וישראל ממלאות את התפקיד המשמעותי והמשפיע ביותר.
-
כבר שנים מתבסס הארגון השיעי ביבשת הסמוכה, ומשם מנהל רשתות הברחות סמים, כלי נשק וכספים. אסור לטעות לרגע: גם אם ראשיו בביירות מעמידים פנים כנועות – הם לא צפויים לזנוח את הלחימה בישראל
-
הסיכוי לפירוק מרצון של תכנית הגרעין האיראנית נראה נמוך ביותר, במצב שכזה עימות צבאי יהיה בלתי נמנע.
-
טראמפ והממשל החדש שלו שוברים נוסחה שקיבעה ארצות הברית במזרח התיכון מאז 1949. הנשיא החדש רואה בריבונות ישראלית בשטחים שנמצאים כיום מעבר לגבול אינטרס אמריקני, ובכך הוא משנה תפיסה רבת שנים.