ממשל ביידן דבק בתוכנית “שתי המדינות לשני העמים” ורואה בה מרכיב מרכזי בעיצוב המזרח התיכון לאור מלחמת “חרבות ברזל”. נראה שהשחקנים המרכזיים במערכת הפוליטית הישראלית מבינים בעת הנוכחית את חוסר ההיתכנות של הקמת מדינה פלסטינית, שתהווה פרס לטרור. אולם לא מן הנמנע שבלחץ אמריקני, ובחלוף העיתים, חלקם עלולים להסכים לחלוקת הארץ ולהקמת מדינה פלסטינית. לדעתנו, הקמת מדינה פלסטינית תהווה איום קיומי על ישראל משום שתהפוך במהרה לפלטפורמה לחיסול ישראל בהובלת איראן וחמאס.
במסגרת הפעילות הגוברת של מערך הטרור האיראני נגד ישראל בשנים האחרונות, נחשפו יחידות שונות במערך זה, שהן ראש החץ בפעילות הטרור האיראני מול ישראל. היחידות הללו אמונות על מתן הכשרות, הברחות אמל”ח, סיוע פיננסי ועוד לשלוחיה של טהרן, ובכלל זה לארגוני הטרור הפלסטיניים השונים. מדינה פלסטינית, אם תקום, תשמש יעד ראשון במעלה עבור היחידות הללו למבצעי הברחת אמל”ח, תכנון וקידום פיגועים, שתכליתם להתיש את ישראל ולחתור להשמדתה.
אלו כוללות את ענף פלסטין בכוח קודס (ענף 2500) בראשות סעיד איזדי, שאחראי על הסיוע לארגוני הטרור הפלסטיניים, ובראשם חמאס והג’יהאד האסלאמי; יחידה 840 בכוח קודס בראשות אצע’ר באקרי, שאחראית לתכנון ולהקמת תשתיות טרור מחוץ לאיראן, ולקידום פעולות טרור נגד ישראל, תוך דחיפתם גם ליהודה ושומרון; אגף 4000, האגף המבצעים המיוחדים של ארגון המודיעין של משמרות המהפכה, בראשות עומד ג’ואד ע’פארי, שהוביל במרץ 2024 הברחת אמל”ח מתקדם שמקורו באיראן, לשטחי יהודה ושומרון וסוכל ע”י צה”ל ושב”כ; יחידה 190 – יחידת ההברחות של משה”מ; יחידה 340 – יחידת הסיוע הטכנולוגי של כוח קודס המספקת ידע וציוד טכנולוגי עבור מערך השלוחים של איראן באזור, בדגש על פרויקטים טכנולוגיים הקשורים לאמצעי לחימה. בנוסף, יחידה 133 של חיזבאללה, שאחראית על גיוס סוכנים פלסטינים – כולל מקרב ערביי ישראל והכפר רג’ר.
כהשלמה ליחידות הללו, הנציגויות הדיפלומטיות של איראן באזור משמשות כיסוי לפעילות כוח קודס. בולט בהקשר זה תפקיד השגריר, שבמדינות מרכזיות באסטרטגיה האיראנית באזור מאויש על ידי איש כוח קודס, כפי שארע בעיראק מאז הדחת משטר סדאם. ישראל תתקשה למנוע את נוכחותם של גורמי כוח קודס במדינה הפלסטינית, מכיוון שכבעלי מדינה ריבונית הפלסטינים יהיו זכאים להחליט מי יכהן כשגריר בשטחם. גם אם יוקם אזור חיץ שיפריד בין ירדן למדינה הפלסטינית ביהודה ושומרון, כוח קודס ימצא דרך לעקוף את המכשול באמצעות ארגוני קש וכיסויים שונים, לנוכח התשתית הענפה, האזרחית-לכאורה, והכוללת ארגוני צדקה ואגודות הומניטריות ודתיות, שמערך הטרור והמודיעין האיראני פועל באמצעותה.
הפופולריות הרבה של חמאס ביו”ש הומחשה היטב בסקר שערך לאחרונה ד”ר חליל שקאקי, יו”ר המרכז הפלסטיני לחקר מדיניות וסקרים, ביהודה ושומרון וברצועת עזה. הסקר מצא ש-73% מתושבי יהודה ושומרון תומכים בהחלטת חמאס לבצע את מתקפת הטבח ב-7 באוקטובר. לפיכך, חמאס ישתלט בקלות על מדינה פלסטינית, אם תקום, בכל מערכת בחירות שתתקיים, ומרגע שיעלה ישליט את מרותו בכוח הזרוע כדי לדכא ניצני התנגדות. בחסות איראן הוא יקדם ביתר קלות את חזונן המשותף להשמיד את ישראל. יחידות כח קדס שהוזכרו לעיל יקדמו את בניין הכוח של חמאס ביו”ש ועזה, ויסייעו לו לבצע עוד מתקפות טבח נגד ישראל, מתקפות טיליות נגד מתקנים אסטרטגיים שלה, וביצוע פשיטות עומק נגדה.
על ישראל לקדם מסע לחצים אינטנסיבי ומקיף נגד איראן וחמאס, וכן מסע הסברתי מקיף בעולם המערבי שיחדד כי מדינה פלסטינית תשמש מנוף משמעותי להחרפת טבעת החנק בהובלת איראן נגד ישראל. הלחצים מצד ממשל ביידן, וה”נדוניה” המוצעת בדמות נורמליזציה עם סעודיה, אינם מצדיקים את נטילת הסיכון העצום שטמון בהקמת מדינה פלסטינית בלב הארץ.הפופולריות הרבה שחמאס זוכה לה ביהודה ושומרון, ושיתוף הפעולה המקיף שלו עם איראן, הם מתכונת ודאית לסיכון קיומה של מדינה ישראל. על ישראל לחדד בפני מדינות הגוש הסוני באזור שמדינת חמאסתאן בחסות איראן בעזה וביהודה ובשומרון מנוגדת גם לאינטרס שלהן, משום שתחזק באופן ניכר את מעמד איראן וציר ההתנגדות באזור, ותפגע בביטחונן. לצד זאת, על ישראל להשלים ולעבות את הגבול עם ירדן כדי להקשות על מאמצי איראן ושותפיה להבריח אמל”ח מתקדם ליו”ש. כמו כן עליה להגביר את השת”פ הביטחוני מול ירדן במסגרת האינטרס המשותף לשתי המדינות.
ישראל צריכה להילחם מלחמת חורמה בחמאס, ולגבש מאבק עיקש וממושך נגד תשתיות הארגון, בכיריו, מאגר פעיליו, אנשי המערך הכלכלי שלו, ואף מערך הדעוה (הכשרת לבבות) במרחבי עזה ויהודה ושומרון. כפי שהוכיח חמאס בהצהרותיו השונות גם אחרי מתקפת ה-7 באוקטובר, בכוונתו לחזור על מתקפת הטבח, ואין שום ספק שהוא לא ביצע אותה עד כה אך ורק מכיוון שהמלחמה שהשיבה נגדו ישראל מונעת ממנו את התנאים להתניע אותה שוב.
הגבלת העימות לשלוחיה הפלסטיניים של איראן לא תיתן מענה לביטחונה הלאומי. לכן, דוקטרינת הביטחון הלאומי המעודכנת של ישראל, בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, חייבת להכיל מענה גם לאתגר שאיראן מציבה לישראל באמצעות מערך שלוחיה. ישראל אינה יכולה להשלים עם הברחות האמל”ח שאיראן מבצעת לשלוחיה הפלסטיניים, ולכן עליה לתקוף את מערכי הכטב”מ והטילאות באיראן בטרם יגיעו לידי ארגוני הטרור הפלסטינים. לשם כך, עליה למצוא את הנוסחה שתאפשר הפעלות כוח נגד איראן, בדגש על כוח קודס, תוך הסתייעות בכלל מרכיבי הכוח שפיתחה (קינטי, סייבר, מבצעי השפעה תודעתיים), תוך ניצול יעיל של חולשותיה של טהרן ושאיפתה להימנע מלהיגרר למלחמה ישירה נגד ישראל.
מדינה פלסטינית בשטחי רצועת עזה תשלול מישראל את ההישגים שקצרה נגד חמאס במלחמה עד כה. חמאס יוכל לשקם בהדרגה את יכולותיו שנפגעו, ובסיוע איראן להקים מחדש את מערך המנהרות התת-קרקעיות והארסנל הטילי המשוכלל, ואף לשדרגו באמצעות פרויקט הדיוק הטילי. בהיבט הסיכולי, מערך המנהרות התת-קרקעי שקיים חמאס מתחת לציר פילדלפי מוכיח שישראל אינה יכולה לתת לכוח זר לערוב לביטחונה.
על מערכי ההסברה של ישראל להציג לממשל ביידן ולקהילייה הבינ”ל שמדינה פלסטינית תשמש פרס משמעותי לטרור הפלסטיני שמתבצע בחסות איראנית. על ישראל לקיים הסברה מפורטת על אודות היחידות השונות של כוח קודס וארגון המודיעין במשמרות המהפכה שתפעלנה ביהודה ושומרון ותסייענה לחמאס לקדם את השאיפה המשותפת לחמאס ולאיראן להשמיד את ישראל.
התפרסם בוואלה, בתאריך 04.07.2024.