חרפה בקנדה

חרפה בקנדה

ייאוש הפך להיות חלק מחיי היום-יום של יהודים החווים שנאה גלויה.

image_pdfimage_print

בשבוע שעבר כתבתי על המפנה האנטישמי והאנטי-ישראלי של אוסטרליה. המצב בקנדה אינו טוב יותר. למעשה, ההקבלות לאוסטרליה מצמררות, כאשר שתי הממשלות מתואמות בהתרחקותן מיהודים ומישראל.

בעדות שמסר לאחרונה בפני ועדת הסנאט הקנדי לזכויות אדם וצדק תיאר שמעון פוגל את העלייה המדאיגה באנטישמיות בקנדה בפירוט מכאיב.

לפי פוגל – שהשלים החודש 36 שנים איתנות בהנהגת המרכז הקנדי ליהדות וישראל (CIJA), השדולה של הקהילה היהודית הקנדית – חלה עלייה של 93 אחוזים בפשעי שנאה בטורונטו מאז 7 באוקטובר, כשרובם הופנו כלפי הקהילה היהודית. בוונקובר, דיווחים על אנטישמיות עלו ב-62 אחוזים ב-2023 לעומת 2022; 70 אחוז מהם התרחשו אחרי 7 באוקטובר. במונטריאול, אירועים אנטישמיים עלו ב-250 אחוזים.

שני צעירים קנדים הואשמו לאחרונה בעבירות טרור בגין תכנון לפוצץ אירוע יהודי בגבעת הפרלמנט באוטווה. עסקים בבעלות יהודית הושחתו, ניזוקו, הוחרמו ונפגעו מוונדליזם. בתי ספר יהודיים במונטריאול וטורונטו נורו ונתקלו באיומי פיצוץ. בתי כנסת ברחבי המדינה הותקפו והושחתו. השבוע, קהילת בית תקווה במונטריאול הותקפה בבקבוקי תבערה בפעם השנייה. (בבית כנסת זה הייתי מרצה אורח בשבת לפני שנים מספר). 

הפגנות המהללות טרור ואלימות מתקיימות בשכונות יהודיות מתוך כוונה להפחיד את התושבים.

במונטריאול הורתה המשטרה ליהודים לצאת בשקט מהדלתות האחוריות של מרכזים קהילתיים כדי שלא יצטרכו להתעמת עם מתפרעים אנטישמיים (בדיוק כמו משטרת סידני).

המצב בקמפוס עבור סטודנטים יהודים מטריד במיוחד. סמלי שנאה מודבקים באוניברסיטאות קנדיות; סטודנטים חובשי כיפה הותקפו; נשמעו הערות מפלות בהרצאות הטוענות שיהודים קוצרים איברים או דם של לא-יהודים. סטודנטים וסגל אומרים שהם נמנעים מדיווח על אירועים מפחד מפני תגמול הן מצד המרצים שלהם והן מצד עמיתיהם.

"במקום שהיו פעם ניואנסים והסוואה, יש כעת קידום חצוף ומפורש של טרור ואלימות ג'יהאדיסטית", נכתב לאחרונה בעיתון הקנדי נשיונל פוסט. "קבוצות טרור מוזכרות ומהוללות בשמן. אלימות נגד יהודים קנדים מעודדת. מפגינים מגיעים להפגנות בלבוש צבאי מלא: מדים צבאיים, כיסויי פנים ואפילו אפודי מגן. יתר על כן, כל זה מתרחש תחת פיקוח ישיר של המשטרה, ואפילו בסיועה".

בכתבת ענק על "התפרצות שנאת היהודים בקנדה של טרודו" העיתונאי טרי גלאבין מסכם את המצב כך: "ייאוש הפך להיות חלק מחיי היום-יום של יהודים ברחבי קנדה החווים שנאה גלויה – ועדיין חיים תחת ממשלה שנראית עיוורת לכך, משותקת מכך, או אדישה לכך."

דילוג לתוכן