-
איראן משתמשת במו"מ הישיר מול ארה"ב כדי לשפר את מצבה האסטרטגי. תוך כדי, היא שומרת על יכולות העשרה ומאותתת שהיא מוכנה לפרוץ לגרעין בעתיד. במקביל, מדינות האזור משנות כיוון ומחפשות ביטחון בדרכים חדשות.
-
וושינגטון וטהרן עוד לא הצליחו להגיע להסכמות על אופי השיחות, כך שיש עוד כברת דרך להצלחה בדיונים על המהות. הרבה מאוד תלוי בזהות הנציגים שיובילו את השיחות, אך צריך לזכור שלסבלנות האמריקנית יש גבול – וגם תאריך יעד
-
השיחות בין ארה"ב לאיראן משרתות את חמינאי ומשטרו ופוגעות באינטרס הישראלי • נתניהו חייב להיות מתואם עם טראמפ ולהתמקד בשאלה הקריטית: מה האסטרטגיה למקרה שהשיחות ייכשלו?
-
לקראת עימות אפשרי אם לא תושג עסקה.
-
בתחילת המילניום, תקיפת מתקני הגרעין באיראן הייתה מובילה לנזקים כבדים בהרבה שארצות הברית הייתה סופגת, מאלו שהיא תתמודד איתם היום | ביבשת הרחוקה כבר התעוררו מהפנטזיה כלפי סין.
-
המכתב ששיגר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן בראשית מארס העמיק את הטלטלה שבה מצויה המדינה בעת האחרונה • האיום הישיר של טראמפ, לתקוף את איראן בתגובה על מתקפות החות'ים, פוגע בבטן הרכה של תורת הפעלת השלוחים מצד טהרן.
-
לפי ההערכות, טהרן מתקדמת במהירות בכל החזיתות של בניית הפצצה הגרעינית, והשעון מתקתק במהירות. מה חסר לטהרן בשביל לייצר פצצה, כמה זמן זה צפוי לקחת (רמז – ממש לא הרבה), ומה ישראל וארה"ב חייבות לעשות במהירות?
-
לאור הכחשתו של עלי ח'אמנהאי בנאומו האחרון את השואה, על ישראל להגביר באופן משמעותי את פעילות ההסברה ברשתות החברתיות • בנוסף, יש למקד את מאמצי ההסברה בנוגע לשואה בשפות ערבית, פרסית, ספרדית ואנגלית.
-
בנאומו (22 בדצמבר 2024) הצהיר מנהיג איראן ח'אמנהאי, כי "הטענה שאיראן איבדה את כוחות הפרוקסי שלה היא טעות נוספת, משום שלאיראן אין כוחות פרוקסי." הצהרתו נאמרה בעקבות השפל ההיסטורי אליו …
-
המחיר של טיפולים רפואיים זינק, וגם תרופות מזויפות עולות ביוקר רב – בשל שינויים במדיניות הסובסידיות של המשטר האיראני. תושבים מיואשים נאלצים לוותר על רכישת תרופות או לרכוש אותן בשוק השחור במחירים מופקעים.